Z kapustnice

Z kapustnice

Pekne upravené stoly, príjemné teplo na duši a dobrá nálada bola na začiatku tohto stretnutia, ktoré sa v našom zbore konalo po niekoľkoročnej pauze a prvýkrát v zborovej miestnosti prievidzského kostola. Až to vzbudzovalo mierne obavy, či vybraný priestor zvládne väčší počet ľudí, prípadne nenastanú vážnejšie problémy pri prevádzke. Avšak brat farár a členovia vnútromisijného výboru, ktorí celú akciu pripravovali, mali veci dobre premyslené.
Po privítaní a "mládežníckej" piesni sa opäť prihovoril brat farár s duchovným slovom a veru bolo nad čím rozmýšľať. A hlavne otvoriť svoje srdcia Synovi, ktorého nám zoslal Boh.
Za pomoci ochotných sestier sa podávala kapustnica, ktorá bola z troch zdrojov. Nakoľko v kostole nie sú podmienky na jej prípravu, bola spracovaná v domácom prostredí a privezená. Podobne aj rôzne koláčiky, mini chlebíčky, pagáčiky. Občerstvenie bolo doplnené aj čajom a kávou. Vekové zloženie bolo zastúpené všetkými kategóriami - od predškolákov až po dlhoročných dôchodcov. Prišli jednotlivci, páry, ale aj celé rodiny. Konfesne sme tiež netvorili jednoliaty evanjelický spolok, ale o to viac sme si užívali toto spoločenstvo a družné debaty prebiehali v celej miestnosti. Preberali sa rodinné záležitosti, osobné záujmy a problémy, ale bolo to aj o strastiach a radostiach v našom zbore.
Iniciátori a tvorcovia tohto podujatia môžu byť právom hrdí, že sa podarila akcia, ktorá mala výbornú odozvu a môžeme dúfať, že do ďalších rokov bude pre nás inšpiráciou.


Galéria k článku

Iveta Krpelanová